Online резултати

ivanrilski_mc@abv.bg     Телефон: 0700 10216

МЦ “Св. Иван Рилски” – Тутракан с една от най-новите в света системи EmbryoScope

МЦ “Св. Иван Рилски” – Тутракан с една от най-новите в света системи EmbryoScope

            Скъпи приятели и пациенти,

Безкрайно сме щастливи, че имаме привилегията да ви предложим най-използваната в света система за time-lapse наблюдение, култивиране и селекция на ембриони – EmbryoScope!

Какви са ползите?

EmbryoScope подобрява шансовете за трансфер на жизнеспособен ембрион, което увеличава процента на клиничните бременности.

EmbryoScope намалява честотата на спонтанните аборти.

EmbryoScope ограничава правенето на т.нар. „безсмислени трансфери” и по този начин ефективно скъсява общото време до желаната бременност.

Какво представлява?

EmbryoScope е инкубатор с вграден микроскоп и камера, специално проектирани за отглеждане на ембриони. Най-висок клас инкубатор осигурява стабилна среда за развитието на ембрионите. Температурата и концентрацията на газовете се мониторират непрекъснато и стойностите се записват за всеки пациент. Камерата автоматично прави снимки на ембрионите на равен интервал от време (7, 10 или 15 мин) през целия период на култивиране (до 2-6 дни). Направените снимки се наслагват и образуват time-lapse видеозапис, даващ изключително подробна информация за развитието на всеки ембрион.

Как работи?

Когато ембрионите се култивират в конвенционален инкубатор, тяхното развитие може да се наблюдава за много кратък период от време – обичайно веднъж на ден. За да се случи това, ембрионите се изваждат от защитената среда и се инспектират под микроскоп. Въпреки перфектните лабораторни условия, извеждането на ембрионите извън инкубаторите може да повлияе негативно върху развитието им. Time-lapse методът позволява мониториране през целия период на отглеждане, без да се „безпокоят” ембрионите – непрекъснато култивиране. Чрез time-lapse видеоклиповете, направени от EmbryoScope, ембриологът разполага с информация за цялата история на развитието на ембриона и лесно може да реши кой ембрион да се трансферира или замрази за бъдеща употреба.