Online резултати

ivanrilski_mc@abv.bg     Телефон: 0700 10216

Гинекология

Влагалищен преглед
Извършва се чрез инструмент, наречен спекулум за оглед на влагалищни стени и маточна шийка.
Колпоскопия
Метод, при който се оглежда маточната шийка под увеличение. При изследването се прилагат препарати (оцетна киселина и луголов разтвор), правещи възможно откриването на ранни предракови изменения , папиломи и др. Това изследване, въпреки непопулярността му, е доказан метод и е задължителна част от качествения цялостен гинекологичен преглед.
Мануален преглед
Преглед с ръка, при който чрез палпация се преценяват големината на матката, формата и плътността й, наличието на тумори на матката и яйчниците, наличието на възпалителни процеси в малкия таз на жената.
Цитонамазка
Това изследване е част от профилактиката на предраковите и ракови заболявания на маточната шийка. С цитологична шпатула и четчица се вземат клетки от повърхността на маточната шийка и цервикалния канал и след фиксиране и оцветяване се гледат и преценяват от хистопатолог. Резултатите се обединяват в пет групи, като първите две групи са добър резултат, а останалите налагат допълнителни изследвания и преценка.
Ултразвуково изследване
Обикновено с вагинална сонда последователно се оглеждат матката и яйчниците, като по този начин се откриват малки миоматозни възли, полипи, кисти и други патологични промени в изследваните структури. Считаме, че ултразвуковото изследване е неразделна част от гинекологичния преглед, защото позволява много по-сигурно и ранно диагностициране на ред гинекологични заболявания.
За да бъдем максимално полезни на пациентите си, се стремим да поддържаме максимално високо ниво на техническа обезпеченост. Затова вече разполагаме с нов ултразвук от най-ново поколение Voluson E8 RSA на General Electric. Този апарат дава възможност да получаваме много прецизни резултати и е сред най-елитната апаратура от подобен род в света.
Ендометриална биопсия
Биопсията на ендометриум е изследване с помощта, на което се взема проба от най-вътрешния слой на матката – ендометриум. Полученият материал може да се използва за ycтaнoвявaнe нa имплaнтaциoнния пpoзopeц нa мaтĸaтa - мoмeнтът, в ĸoйтo мaтoчнaтa лигaвицa e пoдгoтвeнa дa пpиeмe eмбpиoнa. По преценка се извършва и имунофенотипизиране на ендометриални клетки.